Veilig Wonen

Zoeken

Als u zich érgens veilig wilt voelen, is het wel thuis, in uw eigen woning. Daarom moet u er zeker van kunnen zijn dat de brandveiligheid optimaal is, dat inbrekers moeilijk bij u binnenkomen en dat het risico om te vallen zo klein mogelijk is. Met het zorgarrangement Veilig Wonen van de FlorencePas helpen wij u graag de risico's te verkleinen.

 

Zorgarrangement Veilig Wonen

Met het zorgarrangement Veilig Wonen helpt de FlorencePas u de veiligheid in uw woning te optimaliseren. Onze Klusvrouw komt voor de Veilig Wonen check bij u thuis langs om samen met u de gehele woning te controleren op ongeveer 50 punten en u te adviseren over wat er veiliger kan. Denkt u aan slechte verlichting, losliggende vloerbedekking of kleedjes, verkeerd geplaatste brandmelders of een slecht beveiligde voordeur. Na afloop ontvangt u van haar een adviesrapport. 

Veilig Wonen-producten

Onze Klusvrouw heeft meerdere veiligheidsproducten bij zich. Desgewenst kunt u deze bij haar aanschaffen. Ze kunnen dan meteen bij u gemonteerd of geïnstalleerd worden. U bent uiteraard geenszins verplicht om deze producten aan te schaffen. Het gaat om onder meer de volgende producten: 

  • Rookmelder Fire Angel: ‘ruikt’ ieder beginnend brandje. Goedgekeurd door de brandweer.
  • Koolmonoxidemelder Fire Angel: geeft koolmonoxidevergiftiging geen kans. Goedgekeurd door de brandweer.
  • Nacht-/noodverlichting Nodazzle Basic Wall: is een veiligheidslamp voor naast uw bed of bij de onderste traptrede en verkleint de kans op vallen.
  • Antislipmat 30 x 150 m: zorgt dat u niet meer uitglijdt op een gladde vloer.
  • (Elektronisch) voordeuroogje: u ziet zonder de deur te openen wie er bij u aanbelt.

Gratis brandsleutelhanger

Als u zich aanmeldt voor het zorgarrangement Veilig Wonen ontvangt u een brandsleutelhanger gratis. Aan deze sleutelhanger kunt u uw reservesleutel hangen. U hangt de sleutel zodanig op, dat u hem altijd makkelijk kunt pakken als u bij nood uw woning snel moet verlaten.

Aanvullende mogelijkheden

U kunt het zorgarrangement Veilig Wonen uitbreiden met aanvullende producten en diensten die uw woning nog veiliger maken.

  • Deurketting: zorgt ervoor dat uw voordeur maar tot een kiertje opengaat, zodat u eerst kunt kijken wie er voor de deur staat
  • Steunen in uw badkamer: geven u houvast als u in en uit uw douche of bad stapt. Zo loopt u minder risico om te vallen.
  • Klussendienst: ook voor alle andere kleine klussen in en om uw woning kunt u bij Onze Klusvrouw terecht.

Kosten Veilig Wonen

Als FlorencePas-houder betaalt u 49 euro voor het zorgarrangement Veilig Wonen. U betaalt per pin na de Veilig Wonen check. U betaalt geen voorrijkosten. Als u veiligheidsproducten aanschaft, ontvangt u daar 10% korting op.

 

Aanvragen Veilig Wonen

Wilt u gebruikmaken van het zorgarrangement Veilig Wonen? Vult u dan het aanvraagformulier in en stuur het op naar FlorencePas, antwoordnummer 10110, 2280 VB Rijswijk. Na ontvangst van het formulier neemt Onze Klusvrouw contact met u op om een afspraak te maken.

 

Meer informatie

Als u vragen heeft over het zorgarrangement Veilig Wonen of de FlorencePas neemt u dan contact op met het Florence Contact Centrum via nummer 070 – 41 31 000 (optie 4) of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt ook direct contact opnemen met Onze Klusvrouw.