Blog


 
Onze Klusvrouw Merel

In de vaste rubriek "Onze Klusvrouw" stellen wij Onze Klusvrouwen voor. Deze keer Onze Klusvrouw Merel.

Hallo! Ik ben Merel en heb de eer om de eerste blog te schrijven, hoe leuk! Van huis uit ben ik een pedagoog en werk ik alweer 6 jaar met jongeren. Kwetsbaar, worden ze wel genoemd, dreigend dakloos, dreigend vroegtijdig schoolverlaters. Nou, kwetsbaar zijn we allemaal en ik heb in veel van deze jongeren juist gezien dat ze ontzettende doorzetters zijn die in hun jonge leven al voor veel te veel uitdagingen hebben gestaan en deze hebben overwonnen. Zelf heb ik ook mijn kwetsbare momenten gehad en dat geeft tijd om na te denken. Heel veel na te denken. Pedagoog word je niet zomaar, dan moet je iets hebben met maatschappelijk van belang zijn, empathie, oog voor anderen, etc. Dat mijn praktische en creatieve kant maar bleef zeuren om meer aandacht vond ik dan ook lastig, want waar blijft daarin mijn bijdrage aan een betere samenleving?  

Toen vond ik de opleiding Onze Klusvrouw in de zorg. Een opleiding die zich richt op vrouwen (hoe cool?) die kunnen of willen klussen, maar ook zorg willen dragen voor veilig en fijn wonen voor met name de ouder wordende klant. Als ik de wereld kon verbeteren zou ik iedereen een veilig en fijn thuis willen geven en op deze manier hoop ik daaraan bij te dragen. Het doel is een eigen onderneming onder de franchise van Onze Klusvrouw, dit hoop ik in 2022 bereikt te hebben!  

Mensen zeggen dan: “oh wat stoer”, “jij kan ook alles”, maar men… denk je dat ik dat ook vind? Echt niet! Ik heb regelmatig last van het imposter syndrome, dan denk ik echt “oh my, waar ben ik aan begonnen? Ik kán dit toch allemaal niet”? Ik maak veel fouten, maar daar leer ik echt van. Super cliché, maar echt waar. De kunst is het doen! Ga gewoon eens met die kwast aan de slag en verf je muur een andere kleur, durf dat sifon eraf te trekken om je eigen haren uit de put te halen en wacht niet tot je vriend dat een keer doet. En blijf ondertussen gewoon heerlijk jezelf. Ik hou er echt van om erbij te lopen als een bouwvakker, maar kan ook heel goed gaan op een avondje tutten en lekker flaneren met een mooie jurk. Ik heb lang gedacht dat ik één van de twee zou moeten zijn, maar zie nu in dat het allebei kan.  

Onlangs heb ik een samenwerking gehad met een leerbewerker en tassenontwerper. We hebben een supergave rugzak gemaakt en een fotoshoot gedaan, ik vind het dan heerlijk om te shockeren met goeie foto’s en de volgende dag weer lekker een foto in mijn kloffie te plaatsen. Vrouwen zijn zo ontzettend veelzijdig! Blijf niet in dat keurslijf zitten, maar sla je vleugels uit! (Dat is dan weer grappig omdat ik Merel heet).  


Terug naar overzicht
 

Ook Onze Klusvrouw worden?

Lees meer over onze vakopleiding en het unieke franchiseconcept.

 

Heeft u een klus voor ons liggen?


Neem contact op met Onze Klusvrouw in uw regio.