Veel gestelde vragen


Vragen over Onze Klusvrouw?

Voor wie klust Onze Klusvrouw?

Zowel voor bedrijven als particulieren. Onze Klusvrouw kan ook ingeschakeld worden door mantelzorgers of famlieleden om een relatie te helpen.

Hoe kan ik Onze Klusvrouw betalen?

Onze Klusvrouwen hebben een pinautomaat bij zich, maar ook digitaal overmaken is een optie. Het sturen van een factuur is ook mogelijk, maar Onze Klusvrouw kan geen contante betalingen aannemen.

Wat zijn de tarieven voor 2023 ?

Voor 2023 hanteren wij een vanaf tarief vanaf €49,-- incl. btw. Voor leden van ledenverenigingen zijn er kortingstarieven.

Is Onze Klusvrouw verzekerd?

Onze Klusvrouwen hebben uiteraard allemaal een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Hoe kan ik mijn opdracht annuleren?


  • Zoek altijd zo snel mogelijk contact met uw Klusvrouw, indien er een opdracht in het gedrang komt.

  • Onze Klusvrouw hanteert annuleringsvoorwaarden voor alle opdrachten ingeschat op 1 werkdag of meer en voor opdrachten met een materiaalwaarde vanaf 200,- € (zie ook onze algemene voorwaarden).

  • Bij opdracht wordt overeengekomen dat 50% van de geschatte factuurwaarde minimaal 14 dagen voor uitvoering van de opdracht wordt voldaan. Het resterende bedrag wordt meteen aansluitend aan de uitvoering voldaan.


Kan ik een offerte laten maken door Onze Klusvrouw?

Voor de kleinere klussen is dit niet mogelijk. Maar gaat het om een meerdaagse/ grotere klus dan kunnen wij voor 75 euro een offerte voor u maken. Neemt u de opdracht aan dan brengen we natuurlijk dat bedrag in mindering op de eindfactuur.

Heeft Onze Klusvrouw een VOG-verklaring?

Onze Klusvrouwen hebben uiteraard een VOG-verklaring, zodat u met een gerust hart uw klussen aan haar kan overlaten.

Onze Klusvrouw en elektra NEN 3140 VOP ?

Onze Klusvrouwen zijn allemaal in het bezit van een NEN 3140 VOP. Dat houdt in dat Onze Klusvrouw een Voldoende Onderricht Persoon (VOP’er) is die geen elektrotechnische vooropleiding heeft, maar soms wel te maken krijgt met elektrotechnische risico’s in zijn of haar werk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schilderwerk waarbij de wandcontactdozen moeten worden verwijderd.

Taken die vaak door VOP’ers worden gedaan zijn:

  • Stopcontacten en schakelaars vervangen
  • Zekeringen vervangen
  • Lampen en armaturen vervangen
  • Accu’s vervangen
  • Inspecteren van elektrische handgereedschappen

Wat als ik niet helemaal tevreden ben?

Onze Klusvrouw doet haar uiterste best om de klus naar volle tevredenheid af te ronden. Geef het dus gerust aan als u tóch niet helemaal tevreden bent en dan zoeken we samen naar een oplossing.

Staat uw vraag er niet bij?

Mail naar info@onzeklusvrouw.nl zodat we snel uw vraag kunnen beantwoorden.

Vragen over de Franchise?

Wanneer is de volgende open dag?

Op zondag 2 juli 2023 van 12.00 tot 15.00.

Wil je je aanmelden stuur dan een mail naar linda@onzeklusvrouw.nl of gebruik ons contactformulier

Ik ben op de open dag geweest maar wil mij nu graag aanmelden voor het opstapprogramma

Wat zijn de kosten voor het opstartprogramma 2023

De kosten voor het Opstapprogramma zijn € 695 incl. 21% btw.

Wat zijn de startdata van het opstartprogramma in 2023

Het eerste opstapprogramma zit vol maar we starten op zaterdag 7 october met een laatste opstapprogramma voor 2023.

Moet ik gelijk een bus aanschaffen?

Nee hoor, helemaal niet. Investeer met beleid. Je kunt bijvoorbeeld ook met een bakfiets starten!

Welk gereedschap heb ik nodig als Onze Klusvrouw?

We hebben een uitgebreide gereedschapslijst opgesteld. Je bepaalt zelf wat je hier aan wilt uitgeven. Begin gerust met wat je hebt en schaf eventueel later nieuw gereedschap aan.

Wat moet ik wel gelijk aanschaffen?

Je eigen gehoorbescherming heb je tijdens het opstapprogramma al nodig omdat we ook aan de slag gaan met zagen en boren. S3 veiligheidsschoenen heb je ook nodig maar je kan daar ook even mee wachten en tijdens het opstapprogramma aanschaffen. Er zijn niet er veel werkschoenen voor vrouwen op de markt maar wij hebben al aardig wat goede gevonden. Dus je kan dan eerst eens kijken en overleggen wat voor jouw een gepaste schoen is.

UWV en Onze Klusvrouw worden?

Een mooie kans en zeker mogelijk. Kijk op de site van het UWV of je gebruik kan maken van de startersregeling Klik hier voor meer info

Hoe doen jullie je boekhouding?

Als klusvrouw wil je bezig zijn met klussen en zo min mogelijk met je administratie. Alle klusvrouwen zitten bij a@b consultants in Rotterdam. Wij maken mooie foto's van onze bonnetjes en zij doen de verdere verwerking, regelen de btw aangiftes en inkomstenbelasting.

Met welk boekhoudpakket wordt er gewerkt ?

We werken met snelstart en dat word door ons administratie kantoor volledig voor je ingericht. Zodat je gelijk aan de slag kan en facturen kan verzenden....moet je wel eerst klussen

Kan een man zich ook opgeven bij Onze Klusvrouw?

Aanmelding staat uiteraard voor iedereen open.

Ons aannamebeleid is echter gerelateerd aan onze doelstelling. Dat betekent dat wij een emancipatoir beleid voeren ten aanzien van hen die aanmoediging en begeleiding nodig hebben om hun vaardigheden in praktijk te gaan brengen.

Wat is het doel van de Franchise Onze Klusvrouw?

Sinds de jaren tachtig hebben vrouwen vele gebieden betreden die tot dusver het domein van de man waren. Vrouwen zijn echter nog ondervertegenwoordigd in de technische vakgebieden. Veel vrouwen zijn nog terughoudend om hun vaardigheden op dit gebied te erkennen, toe te passen of uit te breiden.

De franchiseformule Onze Klusvrouw wil vrouwen aanmoedigen en begeleiden om ook in dit vakgebied te werken. Samenwerken staat bij Onze Klusvrouw hoog in het vaandel. De vrouwen maken gebruik van elkaars expertise, staan elkaar bij en leren van elkaar, met als ultiem doel: een tevreden klant!